Nettvisittkort for Sylvia Johnsen © 2019 

July 1, 2019

Please reload

Siste innlegg

Vil Siv snikforby bitcoin?

October 9, 2019

1/4
Please reload

Utvalgt innlegg

Deitingbanken

May 2, 2018

 

Facebook starter deitingtjeneste, og det er ikke helt uventet. Når teknologien integreres i hverdagen vil den digitale identiteten være det viktigste vi har, de som kan levere en trygg plattformen for livene våre har et fortrinn.

 

Sentraliserte databanker som Facebook har lite valg når de lager møteplass for å finne partnere. Bitcoin viser vei for hva desentraliserte nettverk kan bety. Blokkjeder med innebygd identitetssikring er som skapt for både finans og identitetstjenester, de vil integrere det fysiske menneske med teknologi på en måte som gjør dagens nisjebedrifter foreldet. Inntil nylig har Facebook og Google vært fornøyd med å skumme markedet for reklameinntekter, myndighetene vil overvåke og mediene forsøker å overleve etter beste evne når underholdning og nyheter vrir og vrenger seg innvendig, utvendig og kommer i alle former og fasonger. Når individet kan bære nøklene til sine data blir det langt vanskeligere å låse oss til sentraliserte datatjenester med mindre vi er innkapslet allerede. Facebook har forstått at deres forretningsmodell avhenger av at de leverer noe personlig. Mennesker skriker etter trygge møteplasser.

 

Antakelsen har lenge vært at neste bølge tjenester fra Facebook og Google vil være betalingsformidling, der pengene er trekker fluene. Men hva er penger, og hvor finner den enkelte sann verdi? Mange mente mobiltelefonen ville gi inngang til sjelelivet, men når teknologien blir virtuell er tingenes internett like anvendelig.

 

Banken jeg jobbet for reorganiserte, og de ansatte i nettbanken dro på strategimøte tidlig 2001, giret for framtiden og nye portaltjenester. Ledelsen fikk spørsmålet om åpning av bransjen gjorde at vi kunne tenke mer rundt det å tilby kundene en portal, å gi dem inngang til medlemstjenester, epost, nettbutikker og reklame – lik Google og Yahoo. Facebook kom i 2004 og var ikke en gang påtenkt. Banken skal være mer personlig, sa sjefene. Deitingtjenester er personlig, sa jeg og slapp ikke ballen. Ingen vet mer om deg, hvor mye penger du har, gjeld, shopping og interesser. De vet hvem du burde deite. Alle lo, for jeg var fersk i nettbanken og misset poenget. Banken leverer tillit, sa sjefene og tok feil, de driver med transaksjoner. Strategien var ubrukelig og kunne ikke gjøre noe for dem, og en kort stund avslørte Deitingbanken at ledelsens visjon for nettbanken var "keiserens nye klær".  

 

Blokkjeder varsler at det kommer identitetstjenester, signaturer vi kan bruke til å knytte bånd, handle og tilhøre. Stemme i valg, eller dele strøm i nabolaget. Hvorvidt det skjer i desentraliserte, eller sentraliserte nettverk er spørsmålet. Hvem har og hvor er din identitet?

 

Verdensherredømme kommer til dem som fanger oppmerksomheten og leverer. Og kanskje ikke da heller?

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg meg
Please reload

Søk etter tags