FORTELLING

"But I, being poor, have only my dreams. I have spread my dreams under your feet; tread softly, because you tread on my dreams."

- William Butler Yeats, irsk poet

OG Alt ANNet rart jeg skriver

Jeg skriver. Jeg skriver på jobb, og jeg skriver hjemme. Alle som har studert litteraturvitenskap har hatt et forfatterskap i magen, tror jeg. Så slo jeg det fra meg. Fortellinger er en hobby, på lik linje med sjakk. Tiden i et forlag avgjorde saken.    

Skriver gjør jeg til alle døgnets tider. Tekster som drømmer og bjeffer, men først og fremst tester hvor blikket innover vil ende. Speilet på papiret handler om selvinnsikt. Jeg har erfart at tekster har et grensesnitt til skribentens lerret og er privat, for alt jeg skriver kommer fra det personlige. Presisjon i språket er penselen, og jeg øver på å svinge bedre, virtuost og i takt med tiden ettersom fortellingene sklir unna og blir fremmed, slik den alltid gjør ute i det frie.       

Noen fortellinger har ambisjoner om å forandre. Leserinnlegg, noveller, essayer og romaner. De skrives i frustrasjon, glede og på tomgang når ingenting annet fungerer. Agitasjon kan ende i bloggen der jeg vil forandre verden. Slike tekster er tullingens språk, like ubehjelpelig som det mest personlige og like flaut.  

De siste årene skriver jeg mer dramatikk, film- og tv-manus og prosa utviklet for å gjennomføre prosjektene som forenkelt er disse:
 

  1. Legg ned gjenopptakingskommisjonen

  2. Halvor Fanden og Fanitullen, et historisk blikk på en kunstnerfamilie og tilblivelsen av Norge

  3. Folkeopplysning om kryptovaluta

  4. Diverse øvelser i scenekunst

Tråkk varsomt på mine drømmer, for jeg slipper dem løs fra dypet og bjeffer i et hjørne.

Nettvisittkort for Sylvia Johnsen © 2020 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now