Sjakk

Når du begynner en sport som barn, og aldri slutter blir du ikke nødvendigvis god i disiplinen. Kontakten og opplevelsene derimot blir du aldri kvitt, spillet sjakk og sjakklubben Oslo Schackselskap, forkortet kalt OSS, følger deg fra barnelære til pensjonistalder. Sjakkmiljøet vil alltid være der, og kjærligheten til spillet likeså.

Tredje i Europamesterskapet for seniorkvinner

August 11, 2018

Europamesterskap for seniorer på hjemmebane ble en fest med Simen som første norske vinner i Åpen klasse, og jeg kom på tredjeplass i kvinneklassen. Pokal, penger og WIM-norm gjorde stormesterseieren ekstra gøy.

Jeg har blitt kosespiller og akklimatisert på lavere nivå etter å ha deltatt i åtte sjakkolympiader og vært på kvinnelandslaget i 30 år. Alle klasser er vanskelig å vinne i Landsturneringen. Det krever flaks i tillegg til erfaring, og derfor var det spesielt gledelig å lykkes på hjemmebane.

NSFs 100 års jubileum endte i Tromsø 2014. Gjennom nesten 10 år jobbet jeg og mange andre for å få sjakkolympiaden til Norge. Magnus Carlsen var 13 år og i ferd med å bli verdens yngste stormester. Vi gjenkjente kvaliteter fra tiden Simen Agdestein herjet og bestemte oss for at sjakk-Norge skulle få til noe ekstra i den kommende Carlsen-æraen. 

May 03, 1986

Vi var ikke mange jenter som spilte sjakk og jeg var favoritt da Norges Sjakkforbund arrangerte første Norgesmesterskap for jenter på Karmøy i 1986. Jeg vant og fikk en diger flott pokal sponset av Anna Elisabeth Westerlund. Bli kjent med min sjakkprofil.

Please reload