Sjakk

Når du begynner en sport som barn, og aldri slutter blir du ikke nødvendigvis god i disiplinen. Kontakten og opplevelsene derimot blir du aldri kvitt, spillet sjakk og sjakklubben følger deg fra barnelære til pensjonistalder. Sjakkmiljøet vil alltid være der, og kjærligheten til spillet likeså.

Tredje i Europamesterskapet for seniorkvinner

August 11, 2018

Europamesterskap for seniorer på hjemmebane ble en fest med Simen som første norske vinner i Åpen klasse, og jeg kom på tredjeplass i kvinneklassen. Pokal, penger og WIM-norm gjorde stormesterseieren ekstra gøy.

Jeg har blitt kosespiller og akklimatisert på lavere nivå etter å ha deltatt i åtte sjakkolympiader og vært på kvinnelandslaget i 30 år. Alle klasser er vanskelig å vinne i Landsturneringen. Det krever flaks i tillegg til erfaring, og derfor var det spesielt gledelig å lykkes på hjemmebane.

NSFs 100 års jubileum endte i Tromsø 2014. Gjennom nesten 10 år jobbet jeg og mange andre for å få sjakkolympiaden til Norge. Magnus Carlsen var 13 år og i ferd med å bli verdens yngste stormester. Vi gjenkjente kvaliteter fra tiden Simen Agdestein herjet og bestemte oss for at sjakk-Norge skulle få til noe ekstra i den kommende Carlsen-æraen. 

May 03, 1986

Vi var ikke mange jenter som spilte sjakk og jeg var favoritt da Norges Sjakkforbund arrangerte første Norgesmesterskap for jenter på Karmøy i 1986. Jeg vant og fikk en diger flott pokal sponset av Anna Elisabeth Westerlund. Bli kjent med min sjakkprofil.

Please reload