faksimilieDramatiker_edited.jpg
prosjekt #leggnedgjenopptakingskommisjonen

Prosjektet vokste frem over tid og kom fra en erkjennelse som oppstår når en professor i strafferett engasjert av Fredrik Fasting Torgersen blir dømt for injurier. Professoren hadde en kontrakt om en prosentandel av en mulig erstatning hvis han fikk opphevet dommen, men beløpet skulle ikke overstige syv millioner kroner. Når kollektiv hukommelse er dedikert ett perspektiv som får herje fritt i årevis, og aktører er blindet av en jakt på penger og karrieresmykker er alt som gjenstår banal ondskap. Kommisjonen for gjenopptaking av straffesaker gjør staten Norge en bjørnetjeneste, på samme måte som lite gjennomtenkte organisasjoner gjør ansatte til dårligere medarbeidere enn de trenger å være. Dette budskapet er kompleks og vanskelig, og prosjektet bearbeider idéer for å belyse problem og konsekvenser i kulturen når kommisjonen fikk en rolle den ikke burde ha i 2004.

 

Teksten jeg vant med i Dramatikkfestivalen 2021 tilhører dette prosjektet. 

Festskrift til trolling

Jeg skriver sjelden korte tekster, og da bare for  å bevare en liten bit, et øyeblikk i et større prosjekt, som f.eks. #leggnedgjenopptakingskommisjonen 

Jeg skriver om å skrive

En dag stopper forfattere og skriver i stedet om hvorfor de skriver. Patti Smiths tanker om tema fikk meg til å lure hvordan jeg ville skrive om å skrive. Resultatet ble et manuskript til en kortfilm, et brev og en takk til forfatter Hilde Susan Jægtnes.

På enhver fredag

Du ender til slutt  der du er og med hva du kan; pubquiz hver fredag med gode venner og en diktafon alle ganske raskt glemmer er der. 

Fanden intro

Halvor Fanden og hans krets gir et historisk blikk på kunstens tilblivelse i Norge, og dets herrer i dansketiden.

Take A Dive

Short movie script explains how it came to be one day that the currency price took a dive, and what  role "fat fingers" plays in its havoc..

Prosjekt: #leggnedgjenopptakingskommisjonen 

But I, being poor, have only my dreams under your feet; tread softly, because you tread on my dreams.

- William Butler Yeats, irsk poet